Dette er en historie om et bilde som ble kopiert (stjålet) fra en Flickr-konto og brukt verden over. Historien er om Noam Galai, en fotograf fra USA, som la ut noen bilder av seg selv mens han skriker. Etter å ha fått noen kommentarer på bildene via Flickr velger han å legge ut et nytt bilde av seg selv hvor han skriker.

En tid senere kommer assistenten hans og lurer på når han begynte å selge t-skjorter og hvorfor assistenten ikke hadde fått vite om det. Grunnen er at assistenten hadde sett en t-skjorte med trykk av Noam Galai. Det samme bildet han hadde lagt ut på Flickr. Og det stopper ikke der. Bildet dukker opp i blader, plakater, nettsider og bokomslag verden over. Men ingen (med unntak av National Geographics) har betalt en eneste krone for å bruke Noam Galai sitt bilde. Og det er heller ikke noen som har spurt om å få lov til å bruke bildet hans.

I videoen under som er laget av Fstoppers så forteller Noam Galai sin historie om «The Stolen Scream». I tillegg til å se videoen så er det verdt å besøke Fstoppers sin hjemmeside for å lese litt mer om bakgrunnen til videoen. Det er også opprettet en egen nettside for The Stolen Scream som viser litt hvor bildet er blitt brukt.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s