Nei jeg vokste ikke opp på Hamar. Jeg er som så mange andre som bor på Hamar, en innflytter. Men gruppa Hedemarkens Sønner derimot, ja de vokste opp på Hamar.

Hedemarkens Sønner er en rap/hip-hop -gruppe som følger i rapperes fotspor og synger om hva slags barndom de hadde. De fleste rappere og da helst de som kommer fra den andre siden av den store dammen (ikke Mjøsa) synger om hvor vanskelig og vond oppvekst de hadde. Hedemarkens Sønner derimot som vokste opp på 70-tallet og bodde på Hamar Vest, de kan ikke helt skilte med vond oppvekst, voldelige foreldre eller rus.

På Nrk Urørt sin side så skriver de:

Æille ekte ræppere ræpper om barndommen sin, og ræppere i førti-fæmtiåra er itte noe unntak. ”Je voks opp på Hamar” hændle om åssen dæ var å veks opp på Hamar i dom harde 70-åra. Dæ var itte bære lett. I tillegg så rappe vi litt om Vikingskipet, Knut Faldbakken og Ham-Kam. Og mye mer.

Hedmarkens Sønner stiller seg et sted mellom Klovner i Kamp og Alf Prøysen. Rappen leker med fordommer mot Bygde-Norge, samtidig som det er en kjærlighetserklæring til hedemarksdialekten. I skrivende stund så ligger «Je voks opp på Hamar» på førsteplass på Urørt sin topp 10 liste.

Hedemarkens Sønner er to kara, ‘n Oddvar og ‘n Krestian. Vi pleie å ha mæ øss hu Aslaug, som kæille seg før Hedemarkens Datter. I tillegg er vi helt avhengig ta produsenten vår, hæin hete Lars Andre Kvistum. Hæin æ fra Toten, men en bra kar likavæl.

Hør sangen her:
http://www.nrk.no/urort/automat/player-4.3.swf
Gå til Urørt for å finne ut mer om låta og artisten

Følg de på Nrk Urørt eller Facebook.

Advertisements

6 kommentarer om “Je voks opp på Hamar

  1. Oddvar, hyggelig du likte innlegget mitt. Jeg skriver stort sett om det jeg tenker og det jeg liker. Og «Je voks opp på Hamar» ligger helt klart i den siste kategorien 🙂 Lykke til videre med prosjektet.

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s