Tiësto slo igjennom ved å spille andre sin musikk. Er vel ofte slik en DJ gjør det. Men han har også remixet og laget «egne» versjoner av andres melodier samt produsert mye selv. Her kommer en liten oppvarming av det jeg synes er Tiësto sitt beste. Tiësto har også flere alias som han bruker alene eller i samarbeid med andre. Han er spiller fortsatt innen trance-sjangeren, men de siste årene har han satset sterkt i Amerika og det kan virke som om han er sterkt påvirket av dette. Den musikken han spilte og produserte for 10 år siden er et stort sprang fra dagens Tiësto som er farget av at han er blitt mer komersiell.

www.tiesto.no
www.tiesto.com
no.wikipedia.org/wiki/Ti%C3%ABsto
www.youtube.com/user/officialtiesto

Theme from Norefjell

Theme from Norefjell skal ha blitt inspirert etter en flytur over Norefjell. Ble gitt ut i 1999 og er kanskje den sangen som gjorde Tiësto kjent for de fleste her i Norge. Det kan hende vi tok Tiësto inn i varmen nettopp på grunn av at han satte Norge og snødekte Norefjell på kartet? Den var innom VG-lista i 4 uker med 15. plass som høyeste plassering. Sangen representerer trance slik den var på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000.

Spotify
Wimp

Adagio for Strings

Adagio for strings er basert på Samuel Barbers’ Adagio for strings fra 1938. Adagio for strings er vel kanskje best kjent fra krigsfilmen Platoon fra 1986. Tiësto er ikke alene om å ha covret Adagio for strings, men har nok den mest kjente versjonen. Den gjennkjennes ved at den flere ganger bygger seg opp mot et klimaks i løpet av de runde 3 minuttene den varer. Hvis man ikke har hørt denne før, har man nok ikke vært på et diskotek eller nattklubb siden den ble sluppet i 2005.

Spotify
Wimp
Wikipedia

He’s a Pirate

Denne trenger vel ikke noen innføring? Tiësto sammen med noen andre DJ-er fikk i oppdrag å lage sine verjsoner av «He’s a Pirate» fra filmen «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl». I likhet med Adagio for Strings så bygger denne seg også opp til et klimaks flere ganger iløpet av sangen.

Spotify
Wimp
Wikipedia

Flight 643

Ingen hemmelighet at denne sangen er påvirket av en flyavgang. Hvem skulle trodd det? Flight 643 ble sluppet og er en av de sangene som gjorde Tiësto kjent. Var første gang på albumet «In my memory» i 2001.

Spotify
Wimp
Wikipedia

In my memory

In my memory er det første soloalbumet til Tiësto og ble sluppet i 2001. Tittelsporet er en litt mer avslappet melodi pent pyntet med vokal av Nicola Hitchcock. Jeg liker denne sangen veldig godt pga vokalen og at den er litt mer «relax».

Spotify
Wimp
Wikipedia

Traffic

Enda en perle som har satt Tiësto på verdenskartet. Den har flere listeplasseringer i hele verden og ble vel kanskje best kjent når Tiësto spilte den under åpningssermonien til sommer-OL i 2004.

Spotify
Wimp
Wikipedia

Back in your head

Back in your head er orginalt en sang av det kanadiske indieduoen Tegan & Sara (se min favorittliste over T&S sine sanger her). Jeg fikk opp øynene for T&S når jeg hørte denne sangen på konsert-DVD-en til Elements of Life.

Spotify
Wimp
Wikipedia

Alt annet

Det er så utrolig mange flere sanger jeg kunne tatt med, men jeg tror dette holder som en start. Jeg anbefaler som en start å høre på følgende album for å bli bedre kjent med Tiësto som en begynnelse:

Magikal Journey – The Hits Collection 1998-2008
En samling av de beste.
Spotify
Wimp

Elements of Life
I dette albumet merker man at Tiësto begynner å bli litt mer «main stream» med en mykere trance og noe mer poppreg på enkelte av sangene. Likevel er det fullt ut et album med god trance. I mine øyen er dette en av de beste albumene til Tiësto.
Spotify
Wimp

Kaleidoscope
Dette er vel etter det jeg husker det siste studioalbumet. Her gjester en rekke store artister som Nelly Furtafo, Block Party, Sneaky Sound Systems og flere.
Spotify
Wimp

Just Be
Spotify
Wimp (finner ikke dette albumet på Wimp)

Nyana
Spotify
Wimp

Konsert 12. august 2011

Så hva kan vi forvente på konserten den 12. august? Vel antageligvis vil han dra frem noen av det mest kjente og noen av dem vil du kjenne igjen fra listen over. Ellers så er det en  Club Life turne, så han vil nok også spille fra albummet Club Life – Volume One Las Vegas og dra frem noen mindre kjente artister.

Spotify – Club Life – Volume One Las Vegas
Wimp – Dette albumet er ikke på Wimp i skrivende stund

Om dette innlegget

Dette innlegget skulle egentlig være en e-post til min søster som jeg har fått med meg på Tiësto-konsert. Men så tenkte jeg at det kanskje er flere som ønsker å bli litt bedre kjent med Tiësto. Mye av fakta som er skrevet i dette innlegget er hentet fra Wikipedia, andre kilder og min egen hukomelse. Denne listen representerer ikke noe «best of», men i skrivende stund så er dette de sanger og melodier jeg vil presentere for en som ikke er kjent med Tiësto fra før.

I skrivende stund er også utvalget av album og singler mye større på Spotify enn på Wimp. Håper dette endrer seg for Wimp-brukere. Ellers så finnes det en rekke Youtube-videoer (av ulike kvalitet).

Bruk gjerne kommentarfeltet under for å anbefale sanger du ville spilt for en som ikke er kjent med Tiësto 🙂

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s