Som en del av en pressepakke under et arrangement i Italia så delte Ikea ut dette «engangskameraet». Det ser ut som om det stort sett er laget av papp og plast.

Det drives av to AA-batterier og har plass til 40 bilder i det innebygde minnet. Bildene kan føres over til datamaskinen via USB, som man kan vippe ut fra siden.

Jeg lurer på om dette er noe Ikea har tenkt å selge i sine butikker og ikke minst kvaliteten på bildene. Dette er et kamera jeg virkelig skulle likt å prøve. Om det er ekte da … (?)

Oppdatering 25. april 2012

Bildet av kameraet har gått som ild i tørt gress i blogg- og nyhetsverden. Hvis det stemmer at dette er et ekte Ikea-kamera som ble gitt ut til pressen, hvorfor finnes det kun ett bilde av det? Jeg heller litt mer og mer over til at dette bildet ikke er av et ekte kamera.

Oppdatering 27. april 2012

I dag fikk jeg svar på en e-post jeg sendte til Ikea. De kan bekrefte at kameraet er ekte. De kan også fortelle at det ikke vil komme i salg i Norge.

Kameraet har fått navnet Knäppa og er designet i et samarbeid med Stockholm’s Teenage Engineering. Kameraet er laget av ett helt stykke papp som er brettet rundt et kretskort som er påmontert et objektiv og USB-plugg. Kameraet drives av to stk AA-batterier.

Det er pr. d.d. ikke satt noen pris eller når kameraet kan kjøpes.

Ikea har også gjort tilgjengelig en brukerveiledning på hvordan man setter sammen og bruker Knäppa.

Kilde: PetapixelFancy og Ikea.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s