Gi meg heller lenger batteritid

Normalt så tar det noen timer å lade batteriet til kameraet eller mobiltelefonen (eller drillen eller … ). Hva om man kunne lade batteriet på et par minutter istedet? Høres utrolig ut flott ut, men noe som aldri kommer til å hende i vår livstid. Eller … ?

I disse dager har noen forskere ved  Ulsan National Institute of Science and Technology i Sør-Korea fortalt verden at de har laget et Lithium-Ion -batteri som kan lades på minutter. Altså, samme type batteri som brukes i en rekke enheter. De påstår at deres nye batteri kan lades på 1/30-del til 1/120-del av tiden det tar i dag. Så et batteri som normalt kan lades på 2 timer i dag vil kunne lades på 1 minutt.

Men i mitt tilfelle så er det ikke tiden det tar å lade et batteri som er utfordringen. Men at batteriet går alt for raskt tomt som strøm og at jeg må ha flere batterier med meg. Og når går batteriene tomme for strøm? Jo, når man er på et sted eller i en situasjon hvor man ikke får ladet batteriene. Så da hjelper det lite at de kunne ha blitt ladet på 1 minutt.

Så selv om det er fint med batterier som kan lades på et par minutter, så vil jeg heller ha batterier som holder så mye lenger enn de gjør i dag. Eller helst i pose og sekk, rask lading og lang batteritid.

Kilde: Petapixel.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s