Via IFTTT så kan man lett få tak i alle bilder med en spesiell hashtag på Instagram direkte inn på din egen datamaskin. Til odel og eie.

Slik gjør du det

1. Et sted å lagre bildene

Først trenger du et sted «i skyene» å lagre bildene. Man får gratis konto hos Dropbox eller Google Drive. Disse kontoene kan man synkronisere med sin egen datamaskin slik at alle filer man lagrer på kontoen også lagres på datamaskinen (og andre veien).

2. Instagram

Man trenger også en gratis konto hos Instagram.

3. IFTTT – if this then that

Til slutt trenger man en gratis konto hos IFTTT og registrere skytjenesten (Dropbox eller Google Drive) samt Instagram.

4. Opprett regel

I IFTTT så oppretter man en regel som sier at man skal kopiere alle bilder med en bestemt hashtag til Dropbox eller Google Drive -kontoen du opprettet i steg 1.

Og vips, så kopieres alle nye bilder som er merket med den bestemte hashtagen inn på din Dropbox eller Google Drive -konto og videre til din datamaskin.

Lovlig?

Dette er en gråsone. For åndsverket er jo ikke ditt med mindre du selv har tatt bildet og lagt det ut på Instagram. Så du kan i realiteten ikke bruke bildene til noe annet enn å se på de. Fotografen som opprinnelig har tatt bildet er heller ikke klar over at du sitter med en kopi av bildet hans. Selv ikke etter at vedkommende har slettet bildet fra Instagram.

Andre bruksområder

Du kan også bruke IFTTT til å ta backup av alle dine egne bilder (alle nye bilder) til din egen datamaskin. Eller automatisk poste bilde direkte i din blogg. Mulighetene er mange flere enn hva jeg har skrevet om i dette innlegget.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s