«The Lomography Smartphone Film Scanner» er noe så enkelt som en mobil scanner av 35mm negativer.

Veldig mange av oss (for oss som er født på 80-tallet eller tidligere) har nok et eller annet sted gjemt unna en rekke gamle minner tatt med analoge kameraer. Det var jo slik at man fremkalte filmrullen hos fotografen og fikk tilbake en konvolutt med papirbilder og en rekke remser med negativer. Hvis man ønsker å ha disse bildene inn på en datamaskin så kan man scanne dem inn med en scanner. Man legger rett og slett ett og ett papirbilde og scanner det inn. Enkelte scannere har også mulighet for å scanne negativene. Det finnes også egne scannere for kun negativer.

Det er uansett en møysommelig og langtekkelig jobb! Dette prøver The Lomography Smartphone Film Scanner å gjøre noe med. The Lomography Smartphone Film Scanner er en liten enhet hvor man legger negativen i og tar bilde av negativet med en mobiltelefon.

Den er fortatt ikke til salgs og kan «kjøpes» via Kickstarter. Dog har de klart å nå målet sitt og du kan skaffe deg en slik i noen få dager til http://www.kickstarter.com/projects/lomography/the-lomography-smartphone-film-scanner

The Lomography Smartphone Film Scanner

Man plasserer en mobiltelefon i scanneren og mater den med en remse negativ. Selv om produktet ikke er på markedet enda så kan jeg forutsi noen fordeler og ulemper.

En av fordelene er at den krever lite. Den er enkel å bruke, den er lett å ta med seg. Å ta bilde med en mobiltelefon er raskere enn å scanne et bilde på en vanlig scanner. Via smartelefon kan man raskt dele bildet med andre (MMS, sosiale medier etc.). Noen av ulempene er mobiltelefonens bildekvalitet. Den passer ikke alle mobiltelefoner.

The Lomography Smartphone Film Scanner

Jeg har troen på dette produktet. Ikke pga kvaliteten, men pga at den senker terskelen for å få digitalisert de gode og gamle minnene. Hva tror du?

Advertisements

En kommentar om “The Lomography Smartphone Film Scanner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s