Hamar, en identitetsløs by?

Hamar-by er identitetsløs. Eller rettere sagt, den lider av schizofreni. Byen og kommunen streber etter å sette seg selv på kartet blant andre byer.

via Flickr. CC h-melk.
Hamar fra oven. Foto: CC h-melk via Flickr.

Fra gammelt av så har jernbanen vært viktig for Hamar.  Noen kaller Hamar for Jernbanebyen. Selv om Hamar fortsatt er et knutpunkt så er ikke  jernbanen like viktig i dag som den var for 50 år siden.

Etter vinter-OL har Hamar forsøkt å hevde seg som Idrettsbyen. Vi har noen flotte idrettsanlegg som OL-amfi og Vikingskipet. Men det holder nok ikke for at Hamar vil kunne kalle seg for Idrettsbyen i Norge. Jeg tror nok Hamar må se seg slått av andre byer. Og Hamar skal ikke se lenger enn til Lillehammer (som fortsatt holder på OL-stempelet fra 1994 til de blir blå på knokene).

Men hva med Sykkelbyen Hamar da? Joda, vi har da noen sykkel- og gangstier langs hovedveiene inn og ut av sentrum. Noen av dem har til og med en «bauta» som viser hvor få som sykler forbi ila en dag. Men holder det at ordføreren stiller opp i lokalavisa og sier at kommunen skal satse på de syklende når det ikke skjer så mye mer?

I Hamar Arbeidersblads lørdagsutgave (6. juli 2013) så hoster de opp enda en identitet for Hamar: Bibelbyen. Ja for denne helgen har rundt 10000 troende (Pinsevenner og Jehovas Vitne) inntatt alle steder man kan overnatte pga hvert sitt arrangement. Dermed så ble Hamar straks en ny by i «bibelbeltet» og fikk navnet Bibelbyen.

Jeg mener det er på tide at Hamar får sin identitet skrevet i stein. Slik at Hamar slipper å være en identitetsløs by. Innlandets hovedstad er blitt nevnt i Hamars favør såpass mange ganger at jeg synes det er det vi skal samle oss om.

Hva mener du?

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s