Eddik mot ugress

Jeg, som de fleste hageeiere, har en og annen uønsket vekst i hagen. Bedre kalt for ugress. Mitt problem har vært løvetann i store mengder. Jeg har tenkt å bruke gift som f.eks. ulike typer Roundup. Men prisen har hindret meg. Med andre ord det er ikke mer ugress enn at jeg kan leve med det i min lille hage.

Her om dagen var jeg innom matbutikken og så det sto en flaske med eddikessens, 35%. Da kom jeg på et kjærringråd jeg hadde lest. Og jammen sto ikke samme tipset på selve flaska også.

Gimsøy eddikessens 35%

Så jeg gikk til innkjøp av en slik flaske, kostet 28,- (mot 240,- med Roundup) og holder da til 1 liter med ugressmiddel. Nå har jeg testet det på noen steder hvor jeg ikke ønsker at det skal vokse og jaggu så virket det.

Bland 50% edikkessens og 50% vann. Spray på planten du ikke ønsker.

Merk: Eddiken svir ned bladene på ugresset (alle planter). Så i motsetning av f.eks. Roundup så trenger ikke middelet inn i planten og dreper den med rot og det hele. Så for f.eks. løvetann så vil den kunne komme tilbake f.eks. neste sesong pga at roten overlever en dusj med eddik.

Legg også merke til at eddik ikke «ser» forskjell på ugress og vanlig gress. Derfor må man være forsiktig med hvor man sprayer slik at man ikke tar livet av hele plenen eller hele blomsterbedet.

En ting jeg ikke har prøvd og som jeg ikke vet om fungerer er om man tar en sprøyte (gjerne med en spiss), setter denne i rota på løvetann og injisere eddik direkte.

Oppdatering 22. august 2013:

Nå har det altså gått 1 måned siden jeg prøvde eddik mot ugress. Konklusjonen er at eddik er effektivt mot det ugresset som er synlig og som man treffer når man sprayer eddiken på. Men nå 1 måned senere så er det like mye ugress på samme sted. Årsaken er at det har vokst opp igjen nytt ugress.

Et av stedene jeg prøvde var langs terrassen som grenser mot plenen. Der er det mindre ugress og det har i mellomtiden vokst oppigjen friskt plen.

Så skal jeg fortsette å bruke eddik så må jeg nok spraye ofte på de steder hvor jeg ikke ønsker at det skal vokse.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s