Vil ruste opp sjøfront

Dette har vært en sommer vi sent kommer til å glemme. Fellesferien har bestått av varmerekord. Østlandet har knapt sett en så varm og fin sommer i manns minne. Varme og sene sommerkvelder med noe godt i glasset er nok en av de tingene vi kommer til å huske godt. Spesielt for innbyggerne i Hamar. For ordfører Morten Aspeli og varaordfører Geir Byberg så har nok rødvinsfylla vart litt lenger enn for alle oss andre.

Det er kjent at man løser flere og flere verdensproblemer i takt med promillen. For Karius og Baktus (Morten og Geir) ender slike kvelder med at de legger planer for hva de skal bruke skattepengene til.

Knapt en uke etter at Morten Aspeli på NRK-TV la seg flat og syntes hele skandalen for stupetårnet var flaut for Hamar og alle innbyggerne så står han og varaordfører Geir Byberg frem i Hamar Arbeiderblad og sier de ønsker å ruste opp sjøfronten ved Åttemetersplanet.

Åttemetersplanet
Mellom jernbanelinjen og vannkanten ønsker Morten Aspeli og Geir Byberg å ruste opp. Før Jernbaneverket har avgjort hvor og hvordan den nye jernbanen skal gå.
Foto: Creative Commons h-melk via Flickr.

Morten selv ble valgt inn blant annet på grunn av at han lovet å satse på sykehjem. Noe som fortsatt står urørt. I 2014 økes eiendomsskatten ytterligere for å skaffe 6 millioner til sykehjem i kommunen. 6 millioner er 42% av hva det så langt har kostet å bygge et stupetårn.

Etter stupetårnskandalen, fadesen med Stortorget, budsjettsprekk av nybygg av kulturhuset og la oss ikke glemme Briskeby så skal Karius og Baktus altså bruke enda mer penger. De legger planer om å rehabilitere et område som Jernbaneverket har varslet kommer til å bli brukt til den nye 2-spors jernbane Oslo-Lillehammer.

Det som kompliserer utnyttelsen av Åttemetersplanet, er hvor jernbanen skal gå i framtida når dobbeltsporet kommer. – Vi mener at vi kan ruste opp sjøfronten uten å vente på det, sier Aspeli.
Hamar Arbeiderblad 13.08.13

Snakk om å kaste penger ut av vinduet. Våre skattekroner ut av vinduet. Nå må Hamars innbyggere sette foten ned og si STOPP! Hamar kommune kan ikke bruke mer penger nå.

Kilde: http://h-a.no/Nyheter/Nyheter/tabid/72/articleView/true/moduleid/210354/Default.aspx

 

 

Advertisements