Støy fra Hamar flyplass

Hamar flyplass

Jeg bare må få det ut av kroppen hvor dumt jeg synes det er å klage på støy når man bor i en by. Med jevne mellomrom så blir støy fra fly fra flyplassen på Hamar nevnt i Hamar Arbeiderblad. Enten det er i form av leserinnlegg eller avisreportasje.

Nå må jeg nevne for den uinnvidde at Hamar flyplass ble åpnet i 1950. Den har vært der i mange år med andre ord. Mens mange av de store boligblokkene dukket først opp på 60-tallet. Det er i dag ikke noe fast rute knyttet til flyplassen, men den er en av få flyplasser i Norge som har åpent for nyttetrafikk.

I nyere tid har kommunen «klemt» bebyggelse nærmere og nærmere flystripa. I takt med bebyggelse rundt flyplassen så har også støy blitt hyppigere nevnt.

Jeg forstår godt at man ønsker å sitte ute på en varm sommerdag uten å måtte heve stemmen for å føre en samtale. Eller se på fjernsyn uten å måtte lukke dører og vinduer for å holde støy ute.

Men er man bosatt i by, tettsted eller rett og slett i nærheten av en flyplass så må man bare regne med at det ikke er stille til alle døgnets tider. Jeg har selv med viten og vilje bodd ulike steder på Hamar. Jeg kan nevne nærheten av ambulansetjenesten (som forøvrig ikke er langt unna flyplassen), midt i sentrum (Casablanca), og i en boligblokk på Børstad. Nå bor jeg ikke langt unna flyplassen igjen og mye nærmere enn de som klager på støy som bor i Vang eller Børstad.

I forrige uke skrev en person, som angivelig bor i Vang, i et leserinnlegg at flyene får holde seg i byen (Hamar by). I dag skriver en person som bor på Børstad (en bydel i Hamar by) i et leserinnlegg at flyene får flytte seg til Rena (et tettsted i Østerdalen). Det blir nesten som å bosette seg inntil en trafikkert vei for så å klage på støy fra bilene. Man har et valg. Det er lettere å flytte på de få som klager på støyen enn å flytte på flystripa. Spesielt når flystripa har vært der i 63 år.

Hadde det ikke vært bedre om de som ønsker å kunne høre marken grave og meisen fise på tunet heller flytter lenger unna Hamar? Så slipper vi alt dette støyet i avisa.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s